Ski service

Hører du til dem der bare går ned og aflevere dine ski til slibning og voks hos en tilfældig butik efter dagens skiløb? - og håber de er klar til dagen efter - og i øvrigt er lavet godt? Så skulle du måske overveje at få dem klar inden din skiferie?

På pister giver gode kanter bare mere mening og i offpisten skal de bare glide så godt som muligt, mens kanterne måske ikke er helt så vigtige - eller bare svære at holde skarpe i praksis.

Jeg går ikke så meget op i om sålerne på mine ski har lidt huller og kanterne ikke er helt skarpe og lækre. Bevares er der store grater, og det kommer der jævnligt, så gør jeg lidt ved dem. Sålen skal derimod kunne glide - jeg jeg giver dem jævnligt glider. Typisk med en til to ugers mellemrum, men der kan godt være forhold hvor de har brug for glider hyppigere.
Det betyder også at jeg mest køre rundt med noget sløve kanter og hullede såler, men da jeg mest er uden for pisterne og ofte støder på sten og klipper, gør det sjældent så meget.
Nu skal jeg så en uge til Norge og undervise, og der ser forholdende ud til at det bliver 8 dage på pisterne - noget jeg egentlig ikke er så begejstret for, men sådan er det og så må man jo få det bedste ud af det.
Det betyder også at jeg mente det var på tide at kigge på kanterne og efter to sæsoner (ca 20 ugers brug) var mine foretrukne ski noget sløve til pisteskiløb.

Ja, jeg kan godt gå i gang med panserfilen og gøre det selv, men på den anden side - Det tager rigtig lang tid og bliver aldrig helt så godt som en god slibemaskine og en service mand der har styr på maskinen bag.
Det betød at jeg tog op til en af mine gamle skivenner, Frank der har butikken Steep and Deep i Holte. (http://steep-deep.dk/ )
De har den ondeste slibemaskine og kan bruge den!
Så for en pris på kun kr. 150,00 (November tilbud, normalpris er kr. 250,00) fik jeg slebet såler og vokset ski.

Normalt ville jeg få det gjort når jeg er i Chamonix, hvor jeg ved hvilke butikker der gør det godt, men Steep and Deeps arbejde lever fuldt op til hvad jeg forventer, så dem vil jeg godt give mine anbefalinger.

Med løftet hæl
Jakob Hertz

Kommentarer

kommentarer

2 tanker om “Ski service

 1. Hvem anbefaler du i Chamonix? Har altid foretrukket Snell, men tror faktisk ikke, jeg har prøvet andre.
  Vh
  Carsten

  1. Beklager jeg ikke har svaret før. Havde overset dit spørgsmål.
   Jeg får ikke slebet ski så ofte, og kører helst steder hvor det ikke har den helt store betydning at de ikke er 100%.
   Umiddelbart tænker jeg at de fleste butikker i Cham har styr på at slibe ski og har de store maskiner til det.
   Jeg ved at mange lokale får det lavet hos Sanglard sport, måske mest fordi de har nogle rigtig gode priser for lokale 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *