Snart på ski

Kalenderen siger kun oktober og der er egentlig stadig ganske lang tid til vinteren sætter ind. Alligevel er mine tanker allerede begyndt at kredse mere og mere omkring den kommende skisæson.
Men sneen er så småt begyndt at lægge sig i højderne både mod nord og syd, som det synlige bevis på at vinteren nærmer sig. Egentlig er det lidt fjollet at vi er mange der bare vil af sted på ski så snart der er sne – også selvom det ofte ikke er særlig meget først på sæsonen og så når vi kommer frem til marts begynder at tænke sommer – ofte længe før det egentlig bliver sommer. Hvorfor er vi ikke bedre til at være i nuet og bruge vinteren når den er bedst.
Den første sne der typisk falder i løbet af november og december lægger bunden og det kan være noget at et sats, at tage på ski over julen – de sidste par år har været noget sløve mens andre år har været super.
Til gengæld er marts og april mere snesikre – der ligger en god bund og selvom det begynder at blive varmt i solen, er netop lyset og de lange dage perfekte til touring.
Når jeg nu sidder og prøver at lægge planer for vinterens skiture, ser det derfor lidt forkert ud, når der står ski i starten af december, ski igen over julen – mens ugerne 4-8 i Chamonix er perfekte – Bunden er der forhåbentlig i alle højder og temperaturene er lave så sneen er dejlig kold og god. Men så bliver det jo den optimale tid for touring, noget jeg er meget glad for, men der står pt kun 2 uger i Norge sidst i marts og først i april i kalenderen.
Må se om ikke der kan klemmes bare en lille ekstra tur ind i maj 🙂
God vinter og husk nu at lege og have det sjovt.
Med løftet hæl
Jakob

Kommentarer

kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *