TTN -Telemark Tech Norm

Crispi har lavet nogle enkelte størrelser med foden tilpasset TTN normen i fronten.
Bortset fra forfoden der er lidt smallere end NTN er det dog deres standard Evo støvle.
I praksis vil der derfor ikke være den store forskel fra det vi kender, ud over at almindelige std steigisen/crampons vil passe.

Desværre ser det ikke ud til at Crispi kommer med en ny støvle til denne sæson, de havde ellers prototyper i gang sidste sæson, men tvivl om normer (både for og bag) gør det vanskeligt at satse på noget nyt, da formene skal.kunne bruges i flere år før de kan betale sig hjem.
Men mon ikke der er nyt på Ispo sidst i januar (outdoormesse for branchefolk).

Scarpa har meldt ud at de vil komme med helt ny støvleserie med 3 udgaver til sæsonen 2021/22 - Men der er jo længe til, så der kan nå at ske meget inden de lander i butikkerne.

TTN vil kun kunne bruges på low tech bindinger og ikke NTN.
NTN vil derfor skulle passes en smule i tåboksen, hvilket også vil være tiltrængt.  NTN's runde støvlesnude er bare fjollet da det forårsager slør med mindre man spænder fjedrende så hårdt at udløser funktionen er væk.

En af tankerne bag TTN er også at lave en alpin hæl binding der ikke er kompatibel med Dynafit lowtech hæl systemet, og optimalt set heller ikke med andre alpine bindingssystemer. Det skyldes at sålen er løftet lidt fra skien i alpine (touring) bindinger, og når en blød telemarkstøvle klikkes i kan den så bukke så sålen kommer ned på skien. Det påvirker støvlens længde og kan derved påvirke udløserfunktionen. På telemark lowtech bindinger er dette ikke et problem, da der er understøttelse under forfoden.

Jeg håber vi kan få en med på TelemarkSamlingen, ellers skal jeg mødes med Pierre i dagene før Samlingen, så der skal jeg under alle omstændigheder nok have det seneste nye med - Han er trods alt manden bag TTN tankerne, og lige på vej til ISPO messen.

Kommentarer

kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *